Το σκυλί φανερώνει αυτόν που το εγκατέλειψε

Επικαιρότητα

Το σκυλί φανερώνει αυτόν που το εγκατέλειψε

Τον Δεκέμβριο του 14 στον με ευθύνη της Διοίκησης αφύλακτο  χώρο νοσοκομείου, που έχει γίνει εστία εγκατάλειψης ζώων, εμφανίστηκε ένα νέο σκυλάκι, το οποίο φρόντιζαν όπως και όλα τα άλλα με δικά τους έξοδα κάποιοι εργαζόμενο εκεί .

Πριν λίγες ημέρες η εργαζόμενη και μέλος του συλλόγου Η Προστασία των Ζώων Κατερίνα Βουτετάκη παρατήρησε μια περίεργη συμπεριφορα από το συγκεκριμενο σκυλάκι.
Επι ώρες  και χωρίς καθολου να κουνιέται, ούτε καν για να φάει, στέκόταν δίπλα από ένα αυτοκίνητο και ήταν ανησυχο.
 
Η κα Βουτετάκη παραξενεμένη προσπάθησε να το απομακρυνει από το αυτοκινητο χωρις να το κατορθώσει.
Το σκυλί δεν έφευγε από εκεί με τίποτα.
 
Σε αυτό το χρονικό διάστημα κατέφθασε και η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου, που για κάποιο λόγο είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο,  στην θέα της οποίας το σκυλί τρελάθηκε από τη χαρά του.
Αρχισε να πηδάει επάνω της, να της κάνει χαρές, να δειχνει με κάθε τρόπο τον ενθουσιασμό του.
 
Η κα Βουτετακη ρώτησε την κυρία τι συμβαίνει, αφου αντιλήφθηκε ότι το σκυλί αναγνωρισε στην κυρία την ιδιοκτήτριά του ή πρόσωπο πολύ γνωστό σε αυτό.
Ετσι αποκαλυφθηκε, αφού η κυρία αυτή αναγκάστηκε να παραδεχτεί, ότι το σκυλι εγκαταλείφθηκε στο νοσοκομείο από τον ενήλικο εγγονό της.
Στη συνεχεια η Κατερίνα μίλησε στο τηλέφωνο μαζί του, αυτόςπαραδέχτηκε ότι το εγκατελειψε και κυνικά της ειπε, ότι αν του το επιστρέψει αυτός θα το σκοτώσει.
 
Ενημερωθηκα αμεσως και μίλησα με  την οδηγό του αυτοκινητου, η οποία και επικαλεστηκε τις φιλοζωικες ευασιθησίες της(!!!) ενώ και εμείς την ενημερώσαμε ότι θα γίνουν τα προβλεπόμενα για την εγκατάλειψη του σκύλου.
Το σκυλί δεν έφευγε από κοντά της, την πήρε από πίσω  όταν ξεκίνησε να φύγει με το αυτοκίνητο, οποτε και αναγκάστηκε να το πάρει μαζί της στο σπιτι της, όπως μας ειπε.
Παρακολουθούμε το θέμα και θα κάνουμε το δυνατό καλύτερο για το σκυλί αυτό.
 
Ο αμέσως επόμενος προβληματισμός μας αφορά την σκληρότητα και τον κυνισμό του ανθρώπου αλλά  και την αφοσίωση των ζώων απένατι στον άνθρωπο και βεβαίως τα ανώτερα  συναισθήματά τους.
 
Για μια ακόμη δε  φορά δικαιώνεται το λεχθέν:
"Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα ".
 
Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη
Πρόεδρος της
Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας