Αδεσποτολόγιο - Για τη χρονιά που πέρασε

Νέα

Αδεσποτολόγιο - Για τη χρονιά που πέρασε

Τα  φιλοζωικά  σωματεία  συνηθίζουν  μετά  το  πέρας  κάθε  χρονιάς  να  κάνουν  έναν  απολογισμό  για  τις  δραστηριότητές  τους  την  περίοδο. Αυτό  βοηθάει  στο  να ενημερώνονται  οι  φίλοι  του  σωματείου  που  το  στηρίζουν  αλλά  και   αυτοί  που  σκοπεύουν  να  το στηρίξουν  και  στο  να  παίρνουμε  δύναμη  και   κουράγιο  να  συνεχίζουμε  παρά  τις  αντιξοότητες  γιατί,  κακά τα  ψέμματα, ο εθελοντισμός για τα ζώα  δεν  είναι  μια εύκολη  υπόθεση .

Μπορεί  να  φαντάζεται  κανείς  ότι  το  να  θέλεις  να  βοηθήσεις  είτε  τους  συνανθρώπους  σου  είτε  τα  υπόλοιπα  πλάσματα  της  φύσης  είναι  κάτι  απλό   όμως  δεν  είναι  έτσι  τα πράγματα. Μέσα  από αυτή  την  προσπάθεια  έρχεσαι  αντιμέτωπος  πολλές  φορές  ακόμα  και  με  τον  ίδιο  τον  εαυτό  σου, δοκιμάζεις  τις  αντοχές  σου, θυσιάζεις  πράγματα, σπαταλάς  ενέργεια. Δεν είναι εύκολη η συνεργασία και η προσφορά έργου σε ένα πλαίσιο καθαρά εθελοντικό που τα πάντα βασίζονται στην καλή θέληση του συνεργάτη σου και υπάρχει ένα όριο στο πόσα πράγματα μπορείς να οργανώσεις  και πόσα χρήματα έχεις στην διάθεσή σου. Δεν είναι εύκολο να δουλεύεις για τα ζώα όχι από το περίσευμα, αλλά από το υστέρημά σου, για να καλύψεις ανάγκες και προβλήματα για τα οποία δεν ευθύνεσαι εσύ, αλλά εσύ καλείσαι να λύσεις, εμπλεκόμενος συχνά σε καταστάσεις που σε ξεπερνούν.

 Πάντα όμως  μόλις  αντικρύζεις  την  όψη  ενός  πλέον  υγιούς  και  ευτυχισμένου  ζώου  που  έχεις  βοηθήσει  σκας  ένα  χαμόγελο  ικανοποίησης  κι  ίσως  κυλήσει  και  ένα  δάκρυ  ανακούφισης  γιατί  τότε  ξέρεις  ότι  έχεις  ήσυχη  τη  συνείδησή  σου...  Παρότι  μπορεί  να  τσακώθηκες  με  τον  άντρα  σου , να  λογόφερες  με  τον  γείτονα ,  να  ξόδεψες  την  τελευταία  δεκαρίτσα  που  είχες  στο  πορτοφόλι  σου  ή   να  χρεώθηκες , να  έφτασες  στο  σημείο  να  αναρωτιέσαι  αν  τελικά αυτό που κάνεις έχει νόημα, αν ολόκληρη η ζωή σου έχει νόημα...

Υπάρχει  βέβαια  και  το  άλλο  αναπόφευκτο  κομμάτι  σε  αυτή  την  προσπάθεια, αυτό  της  απώλειας  και  της  θλίψης  για  ένα  ζώο  που δεν  τα κατάφερε, το αίσθημα ότι η ζωή πολλές φορές μπορεί να είναι τόσο άδικη για ένα πλάσμα που δεν του δώθηκε ποτέ η ευκαιρία για την ευτυχία.  Ακόμα  κι   εκεί  όμως  μέσα  σου  ξέρεις  ότι  ήσουν  παρών, δεν  έκλεισες  τα  μάτια ,  δε  γύρισες  το  κεφάλι , δεν  άφησες  την  εύθυνη  σε  άλλον … Έκανες  αυτό  που  μπορούσες,  αυτό  που  έλεγε  η  ψυχή  σου  και  η  συνείδηση  σου  γιατί  ξέρεις  ότι  κατά  βάθος  βοηθώντας  κάποιον  πέρα  από σένα  βοηθάς  και  τον  ίδιο  σου  τον εαυτό.

«Ο καθένας μας έχει χρέος να σώσει ένα κύκλο πραγμάτων, δένδρα, ζώα, ιδέες! Αν δεν τα σώσει δεν μπορεί κι ο ίδιος να σωθεί.» Νίκος Καζαντζάκης

Αντί απολογισμού

Δύσκολο κανείς να έχει μια συνολική εικόνα για το 2014 που πέρασε καθως αρκετοί εθελοντές και σωματεία σε όλη την Ελλάδα δραστηριοποιούνται και σε πολύ λίγες περιπτώσεις κρατούνται στατιστικά. Το μόνο που μπορουμε να κάνουμε είναι να παρουσιάσουμε τη δική μας οπτική.
Χιλιάδες οι γατες στους δρόμους της Αθήνας... Κάθε γειτονιά, κάθε οικοδομικό τετράγωνο, κρύβει δεκάδες γάτες. Αν μόνο το σωματείο μας στείρωσε το 2013 περίπου 1000 και το 2014 πάνω από 1100, πρόκειται πραγματικά για τρομακτικά νούμερα.
Όλο και περισσότεροι φιλόζωοι ταΐζουν αλλά ελάχιστοι είναι πρόθυμοι να κάνουν κάτι παραπάνω. Σαν αποτέλεσμα από την άνοιξη και μετά οι δρόμοι είναι σπαρμένοι γατάκια, χαμένα, άρρωστα, χτυπημένα.
Είναι πραγματικά πολύ απογοητευτικό να περνάς ώρες ατελίωτες για τις στειρώσεις και μετά να δέχεσαι απανωτές εκκλήσεις για να αναλάβεις μικρά γατάκια.
Παρόλα αυτά σε περιοχές όπου έχουν στειρωθεί συστηματικά οι περισσότερες γάτες μπορεί κανείς να δει αισθητή διαφορα τόσο στον αριθμό των ζώων που βρίσκονται στο δρόμο όσο και στην ποιότητα ζωής τους. Εξυπακούεται ότι μιλάμε για τη στείρωση τόσο των θηλυκών όσο και των αρσενικών ζώων. Γιατί δυστυχώς πολλοί λυπούνται να στειρώσουν «τον καημένο τον γατούλη» χωρίς να σκέφτονται ότι με τη στείρωση του αυξάνουν τον μέσο όρο ζωής κατά πολλά χρόνια και ότι του εξασφαλίζουν πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής.

Δεν είναι όμως όλα απογοητευτικά. Το 2014 ήταν μια χρονιά όπου αρχίζει να φαίνεται πιο έντονα η ολοένα και αυξανόμενη ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα ζώα. Απανωτές καταγγελίες για κακοποίησεις στις αρχές, πολλές από τις οποίες πέρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης. Θα έλεγε κανείς ότι έχουν αυξηθεί τα κρούσματα των κακοποιήσεων. Δεν πρόκειται όμως για αυτό. Αυτό που στην πραγματικότητα αυξήθηκε είναι η κινητοποίηση των φιλόζωων στο να καταγγέλουν τα περιστατικά αυτά, αλλά και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των αρχών στο να ανταποκρίνονται άμεσα και να πράττουν τα νόμιμα.

Καίρια προς αυτή την κατέυθυνση ήταν η δράση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, στην οποία ανήκει το σωματείο μας , η οποία έχει ασκήσει και ασκεί συνεχείς πιέσεις για την αλλαγή αλλά και την εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.

Τίποτα όμως δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς ενεργοποίηση του καθένα από εμάς, χωρίς σύμπνοια και αφοσίωση σε ένα κοινό στόχο, αυτό του να γίνει πλέον η χώρας μας πολιτισμένη στο θέμα των ζώων.

Το λέμε από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε το Αδεσποτολόγιο σαν κίνηση και πρωτοβουλία: Αν δεν κινητοποιηθούμε ΟΛΟΙ δεν πρόκειται ποτέ να λυθεί το πρόβλημα  των αδεσπότων στη χώρα μας. Οι αρχές δεν μπορούν να ανταποκριθούν, οι μετρημένοι στα δάχτυλα εθελοντές και τα σωματεία με τα τεράστια χρέη δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις ανάγκες για στείρωση ούτε στα συνεχή περιστατικά.

Ταϊζεις 5 γάτες; Φρόντισε να στειρωθούν.

Βλέπεις το γείτονά σου να ζευγαρώνει τα σκυλιά του και να εξαφανίζει τα μικρα; Τον βλέπεις να έχει το σκυλί του παρατημένο στο μπαλκόνι, μόνιμα δεμένο, τον βλέπεις ν το κακοποιεί; Μίλησέ του, κι αν δεν ακούσει, κατήγγειλέ τον.

Πίεσε το δήμο σου να ξεκινήσει πρόγραμμα στειρώσεων των αδεσπότων, και σκυλιών και γατών, όπως οφείλει βάσει του νόμου 4039/2012.

Μην αδιαφορείς, ακόμα και η πιο μικρή κίνηση μπορεί να κάνει τη διαφορά για τα ζωάκια της γειτονιάς σου.

Δράσεις

Και το 2014 η δράση του σωματείου μας επικεντρώθηκε στη στείρωση αδεσπότων γατών.

Πάνω από 1100 γάτες στειρώθηκαν τη χρονιά αυτή, από διαφορετικές περιοχές της Αθήνας και των προαστίων.

Το σωματείο μας επίσης ανέλαβε την περίθαλψη αρκετών ζώων που βρέθηκαν τραυματισμένα ή άρρωστα.

Δύο παραδείγματα, η Μίνκα και ο Λόρυ.

Η Μίνκα πληγώθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος. Σαν αποτέλεσμα περισυλλέχθηκε σε άθλια κατάσταση με μολυσμένη πληγή που κάλυπτε μεγάλο μέρος του προσώπου της. Με πολύ φροντίδα ανάρρωσε και είχε την τύχη να υιοθετηθεί.

Ο Λόρυ (από το «Ψωρίλος») περισυλλέχθηκε σκελετωμένος και φαλακρός στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Βρήκε καταφύγειο σε χαρτόκουτο που είχε τοποθετήσει φιλόζωος στον ακάλυπτο για τα αδέσποτα που φρόντιζε. Μετά από τη θεραπεία του σταδιακά μεταμορφώθηκε σε μακρυτριχο κούκλο. Αν και λίγο ντροπαλός, πολύ ευαισθητος και αγαπησιάρης με την κοπέλα που τον φιλοξενεί, αλλά και καλός μπαμπάς για τα γατάκια που κατα καιρούς φιλοξενούνται μαζί του. Ελπίζουμε να τον δούμε σύντομα στο δικό τους σπίτι.

Αρκετά ζωάκια επίσης βρήκαν σπίτι τη χρονιά αυτή, και μικρά γατάκια που βρέθηκαν παρατημένα ή άρρωστα αλλά και ενήλικα ζώα. 12 από αυτά μπορείτε να δείτε στο ημερολόγιό μας.

Ανάγκες

Στα λίγα χρόνια της λειτουργίας μας ποτέ δεν καταφέραμε να είμαστε ένα σωματείο σε καλή οικονομική κατάσταση. Το ίδιο ισχύει και για τα περισσότερα φιλοζωικά σωματεία εξάλλου. Όταν η δράση σου έχει να κάνει με περίθαλψη αδεσπότων και ατελίωτα και έκτακτα περιστατικά, χάνεται κάθε οικονομικός προγραμματισμός. Και σε εποχές κρίσης τα μπαζάρ δεν λειτουργούν πια όπως παλία.

Ζητάμε λοιπόν βοήθεια:

  • Αν είσαι επαγγελματίας, θα μπορέσεις να τοποθετήσεις έναν κουμπαρά μας στο μαγαζί σου.
  • Αν έχεις τη δυνατότητα θα μπορούσες να μας προσφέρεις άμμο και κονσέρβες για τα στειρωμένα ζωάκια που φιλοξενούμε για την αποθεραπεία τους
  • Αν έχεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι θα μπορούσες να τα προσφέρεις για τα μπαζάρ μας.
  • Θα μπορούσες να γραφτείς μέλος μας και να στηρίξεις την προσπάθειά μας

Κουμπαράδες 2014

Φέτος αυξήσαμε τον αριθμό των κουμπαράδων μας και ανανεώσαμε την εμφανισή τους.Τοποθετήθηκαν σε διάφορες επιχειρήσεις  ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των τετράποδων φίλων μας  που περιθάλπει το σωματείο και να πραγματοποιηθούν στειρώσεις σε αδέσποτα ζώα.

Ευχαριστούμε θερμά τις  επιχειρήσεις για την φιλοξενία που μας παρέχουν προκειμένου να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα για τα αδεσποτάκια μας!      

 

Εκδηλώσεις  2014

Τη χρονιά που πέρασε το Αδεσποτολόγιο συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις και μπαζάρ με ταυτόχρονο στόχο την ενημέρωση του κοινού και την εξασφάλιση πόρων για τις δραστηριότητες του σωματείου.

Ανάμεσα σε αυτές τις δράσεις  θα θέλαμε να αναφέρουμε ειδικά το  καλοκαιρινό   bazaar  του στο καφέ Τρανζίστορ στου Ψυρρή. Eίχαμε την τύχη να βρίσκεται κοντά μας η σκηνοθέτης και συγγραφέας Στέλλα Μπελέση, η οποία  και μας διέθεσε έναν αριθμό αντιτύπων του καινούργιου της  βιβλίου  με τίτλο ‘’Τα μάτια της Μπαστέτ’’, τα έσοδα των οποίων διατέθηκαν για την κάλυψη των αναγκών των αδέσποτων φίλων μας που περιθάλπει το σωματείο μας. Θα θέλαμε ιδιαίτέρως να ευχαριστήσουμε το Καφέ Τρανζίστορ για την καλή συνεργασία τα τελευταία δύο χρόνια.

Τον Σεπτέμβριο το Αδεσποτολόγιο συμμετείχε στο Φεστιβάλ Γάτας στην Ελευσίνα. Σκοπός της συμμετοχής ήταν η ενημέρωση των επισκεπτών από τους εθελοντές μας για τη δράση του σωματείου μας. Ακόμη πήραμε μέρος στο Διαγωνισμό γάτας σπιτιού με τον Πέπε, έναν πρώην αδέσποτο γατούλη που σώθηκε από εθελόντρια του σωματείου και ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΟ!

Τον Οκτώβριο το  Αδεσποτολόγιο έλαβε  μέρος  στα  Κατοικίδια  εν  δράσει, ένα  μοναδικό  φεστιβάλ για  την  προώθηση  της  υπεύθυνης  ‘’ιδιοκτησίας’’  των  Ζώων  Συντροφιάς,   το  οποίο έχουν  αγαπήσει  οι  φιλόζωοι  και  δηλώνουν  πάντα  παρόντες.

Οι εθελοντές του Αδεσποτολογίου ήταν εκεί  για να βοηθήσουν  το  έργο του σωματείου  ενημερώνοντας  τους  επισκέπτες  για  τα  αδέσποτα  ζώα  και  την  φροντίδα τους  και  προωθώντας  τις  υιοθεσίες  των  αδέσποτων  ζώων .

Στις 16 Νοεμβρίου και στις 22 Δεκεμβρίου οι εθελοντές του Αδεσποτολογίου έλαβαν μέρος στην δράση της Π.Φ.Π.Ο (Πανελλαδική Φιλοζωική κ’ Περιβαλλοντική Ομοσπονδία) στην Κεντρική πλατεία Ν.Σμύρνης και Συντάγματος  με σκοπό τη συλλογή υπογραφών για την αναθεώρηση του Συντάγματος για το δικαίωμα των ζώων στην ευζωία με σύνθημα ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ!

Ημερολόγιο 2014

Στα πλαίσια της προσπάθειας της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών αλλά και της ενίσχυσης του έργου του, το Αδεσποτολόγιο έφτιαξε ακόμα ένα ημερολόγιο με πρωταγωνιστές όπως κάθε χρονιά άλλωστε κάποια από τα υιοθετημένα πρώην αδεσποτάκια μας.

Ακόμα ένα ημερολόγιο του Αδεσποτολογίου. 12 μήνες, 12 φωτογραφίες και 12 κείμενα. Ακούγεται απλό, δεν είναι όμως. Αυτές οι 12 φωτογραφίες με τις ιστορίες που τις συνοδεύουν κρύβουν από πίσω τους ένα Καλειδοσκόπιο αναμνήσεων από περιστατικά, ζωάκια και εθελοντές, ιστορίες ικανοποίησης και επιτυχίας, αλλά και θλίψης γιατί ό,τι και να κανείς σε αυτή τη χώρα για τα ζώα δεν φαινεται ποτέ να είναι αρκετό.
Το ημερολόγιο μας εκδίδεται τα τελευταία χρονια που ειμαστε σωματείο αλλά και από πριν, πιο πρόχειρα, που δουλεύαμε σαν ομάδα εθελοντών. Είναι πρώτη φορά φέτος που σκεφτήκαμε να μην το εκδόσουμε καθώς δυσκολευόμαστε να καλύψουμε τα έξοδα εκτύπωσης.
Παρόλα αυτά αν υπάρχει κάτι που εκφραζει τον τελικό στόχο της δουλειάς μας είναι το ημερολόγιο μας και για αυτό αποφασίσαμε να προχωρήσουμε.
12 ζωάκια που όχι μόνο γλύτωσαν από τις κακουχίες στο δρόμο, σε κάποιες περιπτώσεις από σίγουρο θάνατο, όχι μόνο βρήκαν ένα τέλειο σπίτι, αλλά οι ιδιοκτήτες τους είναι τόσο περήφανοι για αυτά που αφιέρωσαν χρόνο και κόπο να τραβήξουν τις καλής ποιότητας φωτογραφίες που χρειάζονται για το ημερολόγιο.
Οι ευτυχισμένες, καθαρές και όμορφες φατσουλες που παρουσιάζουμε είναι για εμάς η ηθική ικανοποίηση ότι αυτή η ταλαιπωρία διχως τέλος που ζούμε κάθε μέρα έχει για κάποιον ένα νοημα. Έστω και μόνο για αυτές τις δώδεκα ψυχούλες που σώθηκαν από το δρόμο και είχαν μια ευκαρία στην ευτυχία, αξίζει τον κόπο...

Για την ολοκλήρωση του ημερολογίου αυτού θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία Leonardo που χορήγησε μέρος των εξόδων της εκτύπωσης και που στέκεται στο πλάι την αδεσπότων με ευνοικότερες τιμές στην αγορά εξαιρετικά ποιοτικής τροφής για τα ζωάκια μας.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη και εθελοντές μας που κουράζονται καθημερινά και ανιδιοτελώς για τα ζώα, την γραφίστριά μας για την εκπληκτική της εθελοντική δουλειά κάθε χρόνο για το ημερολόγιο και τα έντυπά μας, όλους αυτούς που δίνουν μια ευκαιρία σε ένα ενα ζωάκι με αναπηρίες, ενήλικο ή ηλικιωμένο, και φυσικά όλα τα γατάκια και σκυλάκια που πόζαραν.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου»

Εθελοντές του Αδεσποτολογίου συμμετείχαν για ακόμη μια χρονιά στο Πρόγραμμα «Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ενήμερωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών που στόχο του έχει να μάθουν τα παιδιά να συμβιώνουν με όλα τα ζώα γύρω τους με σεβασμό της ύπαρξης , της διαφορετικότητας και των δικαιωμάτων τους. Ο στόχος αυτός γίνεται αφορμή για διάλογο με τα παιδιά  και ερέθισμα για προβληματισμό  ώστε να καταρριφθούν οι μύθοι, τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις που περνάνε από γενιά σε γενιά για τα ζώα.

Το πρόγραμμα « Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου» είναι μια πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας.

Στις αρχές του 2015 το Αδεσποτολόγιο έχει προσκαλέσει την δημιουργό του προγράμματος Μελίτα Λαζαράτου σε σεμινάριο εκπαίδευσης εθελοντών ώστε να μπορούν να παρουσιάσουν το πρόγραμμα σε σχολεία.

Ενημερωτικό υλικό

Το σωματείο μας έχει ξεκινήσει την ανανέωση και επικαιροποίηση του πλούσιου ενημερωτικού του υλικού που έχουμε δημιουργήσει από την αρχή της δημιουργίας μας σαν ομάδα.

Τρια νέα φυλλάδια ειναι διαθέσιμα και τυπωμένα, αλλά και πολλά νέα αφισάκια για χρήση κυρίως στο διαδίκτυο, αλλά και για εκτύπωση και ανάρτηση σε σημεία όπου σιτίζονται αδέσποτα.

Ευχαριστούμε το Τυπογραφίο Χαλαμπαρδάκης για την δωρεά 3000 φυλλαδίων

Το ενημερωτικό μας υλικό είναι διαθέσιμο εδώ:

http://www.adespotologio.gr/node/823

Συνεργασίες

Το  Αδεσποτολόγιο με βασικό του σύνθημα «Μαζί μπορούμε καλύτερα»,  βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Φιλοζωική Χαλανδρίου, την Φιλοζωική δράση Π. Φαλήρου και Ν. Σμύρνης και το σωματείο Άργος με στόχο τις δράσεις για την στείρωση αδεσπότων. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την άψογη συνεργασία.

Ευχαριστούμε:

  • Τους εθελοντές που στηρίζουν το σωματείο με την παρουσία τους στις δράσεις μας
  • Τους κτηνιάτρους μας που μας βοηθάνε, χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα.
  • Όλους αυτούς που καθημερινά φροντίζουν τα ζωάκια της γειτονίας τους και κάνουν αυτό που μπορούν ώστε να τα βλέπουν υγιή και χαρούμενα
  • Όλα τα ζωάκια που με ένα κούνημα ουράς ή το γουγουρήτο τους μας δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους για αυτό που τους προσφέρουμε

 

Τίμο – ο πιο φωτογενής γατούλης για το 2014.

Ασπρόμαυρος και χοντρούλης είναι πραγματικά ερωτεύσιμος, για αυτό και η μαμά του βγάζει καταπληκτικές φωτογραφίες του και του έκανε τούρτα στα γενέθλιά του. Βρέθηκε άρρωστος, ενδεχομένως παρατημένος, στο Ν. Κόσμο.

 

Τρεις έξυπνες κυρίες

Οι τρεις αυτες δυναμικες κυριες ανήκουν σε μια απο τις πρωτες γαροποικιες που θέσαμε υπο ελεγχο με τη στειρωση. Οι δυο εχασαν το ματι τους απο χλαμυδια σαν γατακια και η τριτη εχει παραμορφωμενο το κατω χείλος της μολυσμενη πληγη απο επιθεση αρσενικου οταν ηταν 5 μηνων, στην προσπάθεια του να ζευγαρωσει μαζι της.
Οι γατουλες αυτες ειναι ηδη 6 χρονων και αν και δεν ειναι γατες που επιθυμουν τη ζωη μεσα στο σπιτι, περνανε καλα με τη σταθερη και υπευθυνη φροντιδα της δημητρας, μελους μας που τις αγαπα πολυ.

 

Ρούμπυ

Ο ρουμπυ, αξιολατρευτος γατουλης που στειρωσαμε στο γαλατσι, αλλα δεν προλαβαμε να του βρουμε ενα σπιτι, βρεθηκε μια μερα χτυπημενος απο αυτοκινητο. Με σπασμένο σαγονι και μολυσμενες πληγες με σκουληκια, θα πεθαινε σιγουρα αν δεν τον ειχε αναζητησει η εθελοντρια που τον ταιζε.
Παρολο που αναρωσε πληρως απο την σοβαρη ζημια στο σαγονι του και ηταν φιλοξενουμενος με την προοπτικη γρήγορης υιοθεσιας, ανεπτυξε χυλοθωρακα, και τελικα πεθανε. Παρέμεινε ενα θετικο και αξιαγαπητο ζωακι μεχρι το τελος. Δεν θα ξεχασουμε, μικρουλη...

 

Ράσελ

O ρασελ ειχε την ατυχια να γεννηθει σκυλακι ρατσας. Για αυτο και εζησε τα 7 πρωτα χρονια της ζωης του σε ενα υπογειο, να χρησιμοποιειται για αναπαραγωγη ωστε αυτοι που θέλουν ενα κουταβι τζακ ρασελ να το βρουν στο πετ σοπ της γειτονιας τους....
Εστω και αργα ομως, γλυτωσε και περναει τελεια στο δικο του σπιτι.

Το 2014 για εμάς, με εικόνες:

 

http://youtu.be/cb9ZkO5ro9k

 

Τελευταίο Αντίο

Πρόσφατα έφυγαν από τη ζωή μας 2 ζωάκια συμβολικά για το Αδεσποτολόγιο, ο Λούλης και η Αβάνα. Το κενό που άφησαν είναι αναντικατάστατο και θα μπορούσαμε νε γράψουμε πολλά για αυτά τα πρώην αδεσποτάκια που άλλαξαν τη ζωή μας. Αλλά επειδή ακόμα οι λέξεις και οι αναμνήσεις πονάνε πολύ, ακόμα και οι φωτογραφίες, θα αρκέστουμε σε αυτή την αναφορά.

Αντίο, σας αγαπάμε...