Δελτίο τύπου για την αποχώρηση του Δήμου Ν. Σμύρνης από το ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

Νέα

Δελτίο τύπου για την αποχώρηση του Δήμου Ν. Σμύρνης από το ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

Στις 1-10-19, κατά την διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του νεοεκλεγέντος Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νέας Σμύρνης , ψηφίστηκε  η αποχώρηση της Νέας Σμύρνης από τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας και Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.) ικανοποιώντας έτσι ένα χρόνιο αίτημα των φιλόζωων .

Η εισήγηση έγινε από την αρμόδια αντιδήμαρχο κυρία Κλαίρη Δεληγιάννη η οποία   αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα υψηλό κόστος των υπηρεσιών που προσφέρει ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. -πάνω από 400.000 ευρώ από την στιγμή ένταξης της Νέας  Σμύρνης στον ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. –ενώ δεν έγιναν περιβαλλοντικές δράσεις στον Δήμο Νέας Σμύρνης αλλά και η περίθαλψη αδέσποτων σκύλων ήταν ελάχιστη καθώς ο αριθμός τους είναι εξαιρετικά μικρός ,ουσιαστικά μονοψήφιος, στον Δήμο. Έκανε αναφορά στην έλλειψη  ενημέρωσης από το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. σχετικά με την κίνηση των ζώων τονίζοντας ότι δεν επιτρέπεται να δίνονται τα χρήματα των δημοτών ανεξέλεγκτα ακόμα και αν δίνονται σε δημόσιο φορέα. Αναφέρθηκε επίσης στη κακή συνεργασία του Κέντρου με φιλόζωους, την απαγόρευση  εισόδου στο ΔΙ.ΚΕ.ΠΑ.Ζ σε φιλόζωους και σε μέλος της πενταμελούς επιτροπής , την μη παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης σε γάτες οι οποίες είναι σε μεγάλη αφθονία στην Νέα Σμύρνη, όπως επίσης και στο μεγάλο κενό που παρουσιάζει το πρόγραμμα καθώς το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.  είναι κλειστό σε περιόδους αργιών, Χριστουγέννων, Πάσχα και Καλοκαιρινών διακοπών.

Στην συνέχεια κατέθεσαν τις απόψεις τους οι φιλόζωοι της Νέας Σμύρνης οι οποίοι εδώ και χρόνια δηλώνουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για τον ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. και το  ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ ζητώντας την αποχώρηση της Νέας Σμύρνης από τον ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. και την δημιουργία ενός προγράμματος προσαρμοσμένου στις ανάγκες της περιοχής. Επίσης αναφέρθηκαν στο μεγάλο φορτίο στις πλάτες των εθελοντών , οι οποίοι αναγκάζονται να περιθάλπουν εδώ και χρόνια τις γάτες της Νέας Σμύρνης.

Την σκυτάλη μετά πήραν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων.  Κατά τις ομιλίες τους, ήταν εμφανής ο προβληματισμός τόσο για την λειτουργία και τις δράσεις  του Συνδέσμου όσο και τον τρόπο λήψης αποφάσεων καθώς οι δημοτικοί σύμβουλοι των Δήμων δεν συμμετέχουν στην λήψη αποφάσεων και οι αποφάσεις πλην λίγων εξαιρέσεων , παίρνονται πλέον μόνο από τα πέντε άτομα της Εκτελεστικής Επιτροπής . Επίσης παρά την εκτεταμένη  προβολή δράσεων του Συνδέσμου σχετικά με την περιβαλλοντική Εκπαίδευση στα σχολεία , όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, δεν βρήκε καμία ανταπόκριση από τον ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. όταν ζήτησε την συνδρομή του Συνδέσμου στην διεξαγωγή ενημερώσεων στα σχολεία της Νέας Σμύρνης.

Μία νέα αρχή αναμένεται λοιπόν  για τον Δήμο της Νέας Σμύρνης , δρομολογώντας μια πιο ορθόδοξη αλλά και πιο αποδοτική  διαχείριση των κονδυλίων για τις περιβαλλοντικές δράσεις και το πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα.