Υιοθέτησε ένα ζωάκι μας

Πριν προχωρήσετε στο βήμα υιοθεσίας ενός κατοικιδίου θα πρέπει να έχετε ενημερωθεί για το τι αυτό συνεπάγεται και τι αλλαγές θα φέρει στην ζωή σας. Ένα ζωάκι δεν είναι ένα αντικείμενο το οποίο θα εξυπηρετήσει κάποιες πρόσκαιρες ανάγκες και μετά μπορούμε να το πετάξουμε, να το επιστρέψουμε ή να το ανταλλάξουμε. Ένα κατοικίδιο είναι ένας νέος σύντροφος στη ζωή μας, ένας συγκάτοικος, ένα νέο μέλος στην οικογένεια μας. Και μάλιστα πρόκειται για ένα μέλος που εξαρτάται από εμάς και για το οποίο είμαστε υπεύθυνοι και ουσιαστικά αλλά και νομικά.

Μπορείτε να διαβάσετε κάποια πράγματα για την φροντίδα του σκύλου εδώ και της γάτας εδώ. Είμαστε διαθέσιμοι να απαντήσουμε οποιαδήποτε ερωτήματα έχετε για το θέμα αυτό.

Ακριβώς επειδή έχουμε δει τι σημαίνει για ένα ζωάκι να υιοθετείται μικρό και να επιστρέφεται πίσω μετά από ένα εξάμηνο ή ένα χρόνο, θα θέλαμε πλέον να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί και για το σκοπό αυτό οι υιοθεσίες που γίνονται από το σωματείο μας ακολουθούν συγκεκριμένες διαδικασίες.

Ο υποψήφιος ανάδοχος θα πρέπει να γνωρίσει ότι:

  1. Το ζωάκι που θα υιοθετήσει από εμάς θα είναι στειρωμένο ή θα στειρωθεί από εμάς όταν φτάσει στην κατάλληλη ηλικία
  2. Το ζωάκι θα φέρει microchip καταχωρημένο με τα στοιχεία του αναδόχου.
  3. Το σωματείο μας διατηρεί το δικαίωμα να επισκέπτεται το σπίτι του αναδόχου.
  4. Ο ανάδοχος αν δεν μπορεί πλέον να κρατήσει το ζωάκι οφείλει να μας ενημερώσει άμεσα και είτε να το επιστρέψει είτε να το φιλοξενήσει μέχρι να του βρούμε σπίτι.

Αν συμφωνείτε με αυτές τις προϋποθέσεις, μπορείτε να συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο μας. Αν ενδιαφέρεστε για κάποιο σκυλάκι πατήστε εδώ, ενώ για γατούλα εδώ.

Στην συνέχεια μπορείτε να δείτε κάποια από τα διαθέσιμα σκυλάκια και γατάκια. Αν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο ρωτήστε μας

adespotologio-tags: