Εγκύκλιος ΕΛΑΣ για τον Ν.4039/2012

Νομοθεσία

Εγκύκλιος ΕΛΑΣ για τον Ν.4039/2012

Στις 30/03/2012, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντική Ομοσπονδίας, εξέδωσαν νέα επικαιροποιημένη εντολή για τον Ν.4039/12, βάσει της οποίας, καλούν τους Δ/κτες των τμημάτων, να ενημερώσουν το προσωπικό τους για την τήρηση του νέου νόμου και τις αρμοδιότητες της Αστυνομίας, της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την συνεργασία που θα πρέπει να έχουν με την Δημοτική αστυνομία, κτηνιατρικές υπηρεσίες και θηροφυλακή για την επιβολή των προστίμων.

Ο προϊστάμενος του επιτελείου, κάνει σε αυτή την εγκύκλιο κατ αρχήν μία εκτενή αναφορά στον νέο νόμο για την προστασία των ζώων, αναλύοντας ακόμα και τις υποχρεώσεις ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς!

Αναφέρεται εκτενώς στο μεγάλο πρόβλημα κακοποιήσεων που παρατηρείται σε όλη την χώρα και κάνει αναφορά στον μεγάλο όγκο καταγγελιών που συνεχίζει να φτάνει σε όλα τα ΑΤ της χώρας.

Επίσης δίνει οδηγίες ώστε να λαμβάνουν υπόψιν οποιαδήποτε πληροφορία αφορά, θανάτωση - κακοποίηση - κακομεταχείριση ζώων, από όπου και αν αυτές προέρχονται (διαδίκτυο, έγγραφη καταγγελία, πληροφορία κλπ)

Επίσης συστήνει στις αρχές, να συνεργαστούν με τα φιλοζωικά σωματεία των περιοχών τους, ώστε να έχουν καλύτερα αποτελέσματα στην πάταξη των εγκλημάτων κατά των ζώων!

Κλείνουμε με την παρότρυνση για ακόμα μία φορά: Ότι πέφτει στην αντίληψή σας που παραβιάζει την ευζωία ζώων συντροφιάς καταγγείλτε το! Πλέον υπάρχει Νόμος με αρκετά σοβαρές ποινές, ορίστηκε Εισαγγελέας για τέτοια θέματα, καθώς επίσης τα αρμόδια όργανα έχουν κάθε πρόθεση για συνεργασία! Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μένουν εγκλήματα εις βάρος των ζώων ατιμώρητα!
Η εγκύκλιος είναι διαθέσιμη για να την κατεβάσετε.

Πηγή: happydogsworld forum

 

 

ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon Εγκύκλιος ΕΛΑΣ57.5 KB