Εξερευνώντας την Γη μας!

5 Ιουνίου ήταν η παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος και επιλέξαμε να την τιμήσουμε με την επίσκεψή μας σε μια πολύ όμορφη και γεμάτη ελπίδα για το μέλλον έκθεση. Στην γκαλερί Ζαλοκώστα 7 στο Σύνταγμα φιλοξενήθηκαν για 1 εβδομάδα έργα παιδιών του νηπιαγωγείου με θέμα την Γη μας και το περιβάλλον.
Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραΐτη εμπνεύστηκαν τα έργα τους από τις εκθέσεις ζωγραφικής «Πέρα από εδώ» του Θανάση Παναγιώτου και «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ακουαρέλες.» της Αλεξάνδρας Ισακίδη. Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, γνώρισαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης μας, όπως την αλλαγή του κλίματος, την ερημοποίηση και την καταστροφή των δασών και προσπάθησαν να βρουν λύσεις, όπως η ανακύκλωση, η εξοικονόμηση νερού και χαρτιού και η δενδροφύτευση.

Ο δάσκαλος των παιδιών Τάσος Κλάρος με έναν από τους μικρούς καλλιτέχνες, τον Γιάννη Διακαντώνη

Στο εργαστήρι του νηπιαγωγείου και με την βοήθεια του δασκάλου τους Τάσου Κλάρου οι μαθητές γνώρισαν και πειραματίστηκαν με διάφορα υλικά, συνθέσεις και κατασκευές και δημιούργησαν το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που είδαμε στην έκθεση.
Μια από τις πολύ ενδιαφέρουσες μεθόδους που χρησιμοποίησαν είναι να επιλέξουν από τον κατάλογο των δύο εκθέσεων που είχαν παρακολουθήσει ένα έργο της αρεσκείας τους, να κόψουν και να κολλήσουν κομμάτι του στην κόλα τους και στην συνέχεια να ζωγραφίσουν την υπόλοιπη κόλα.

Επιπλέον με πηλό και άλλα υλικά δοκίμασαν να αναπαράγουν σε τρεις διαστάσεις έργα που τους έκαναν εντύπωση.

Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και θα θέλαμε να συγχαρούμε και τα ίδια τα παιδιά αλλά και τον ακούραστο δάσκαλό τους Τάσο Κλάρο, που με την ευαισθησία προσπαθεί να διδάξει τους μικρούς μαθητές πώς να φροντίσουν την Γη μας καλύτερα από ότι κάναμε εμείς οι μεγαλύτεροι.

Ένα από τα πρωτότυπα έργα από τα οποία εμπνεύστηκαν οι μαθητές

Έργο του Γιάννη Διακαντώνη

4 έργα των μικρών μαθητών

 

Έργο της Ειρήνης Βασιλογιάννη

Η Νίκη Αβραμίδου δίπλα στο έργο της

Μια ομάδα εξερευνητών ανακαλύπτουν με το αερόστατό τους ένα μικρό νησί χαμένο στον ωκεανό. Σε αυτό το νησί ζει ένα μοναδικό είδος με το όνομα φτερόφιδο.

Ο Βασιλιάς Ιαγουάρος στο δάσος του Αμαζονίου

Μανιτάρια - Λεπτομέρεια από το δάσος του Αμαζονίου

Μανιτάρια

Ο κροκόδειλος κεϊμάν

 

adespotologio-tags: