Δελτίο τύπου - Ό,τι δεν είναι άνθρωπος δεν είναι κατ΄ανάγκη αντικείμενο

Άνθρωπος και ζώα

Δελτίο τύπου - Ό,τι δεν είναι άνθρωπος δεν είναι κατ΄ανάγκη αντικείμενο

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    “Ο, τι δεν είναι άνθρωπος δεν είναι κατ΄ ανάγκη αντικείμενο

Δεσμεύσου στον αγώνα για το Ζώο Δεσμώτη”

 Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και ο Συνταγματολόγος Κωνσταντίνος Χρυσόγονος , ως κύριος ομιλητής, παρουσία πολλών προσωπικοτήτων της Αυτοδιοίκησης , των Γραμμάτων και των Τεχνών, θα παρουσιάσουν στις 18 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη, στις 13.00 .,στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας ,πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας επί της οδού Β. Σοφίας , μία πρώτη δέσμευση για την Συνταγματική αλλαγή της αντιμετώπισης της Φύσης και του Ζώου , όχι πλέον σαν αντικείμενο, στο επερχόμενο Αναθεωρητικό Σύνταγμα.

 Παράλληλα η Ομοσπονδία μας θα παρουσιάσει τις θέσεις και προτάσεις της για αλλαγή της νομοθεσίας μας , όσον αφορά τα ζώα συντροφιάς , που η πλειονότητα των πολιτών τα κρατά καθηλωμένα στις αλυσίδες τους για όλη τους τη ζωή.

Σήμερα η χώρα αντιμετωπίζει όχι μόνον την απόλυτη φτωχοποίηση, εξαιτίας της οποίας η σκληρότητα προς όλα τα άλλα έμβια ήδη έχει επιταθεί δραματικά ,αλλά και ένα fast track ξεπούλημα των φυσικών πόρων, με αποτέλεσμα την άμεσα αναμενόμενη διατάραξη του μικροκλίματος και των τελευταίων υπολειμμάτων της άγριας πανίδας .

 Η εκδήλωση επιλέξαμε να διεξαχθεί στο Πάρκο Ελευθερίας , όπου από τον Φεβρουάριο του 14 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 15 εκτίθενται οι μεγαλύτεροι εικαστικοί της χώρας της γενιάς του 80 .

 Εν προκειμένω η επίκαιρη έκθεση είναι του Προέδρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Ξενή Σαχίνη   « outofthebox » projectexposing   ,της οποίας το θέμα είναι ακριβώς το ζήτημα της ελευθερίας και του βασανισμού ανθρώπων και λοιπών έμβιων .

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

 ΠΡΟΦΙΛ

H Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2010 και είναι η μεγαλύτερη φιλοζωική ομοσπονδία της Ελλάδας. Σκοπός της είναι η προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων με κάθε νόμιμο και ακτιβιστικό τρόπο. Στις πολλαπλές δράσεις της περιλαμβάνονται:

 Η εκπόνηση επιστημονικών, εμπεριστατωμένων και ρεαλιστικών θέσεων και προτάσεων για τα ζητήματα των ζώων προς όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς της πολιτείας (καθ’ ύλην υπουργεία, αυτοδιοίκηση, κτηνιατρικές υπηρεσίες, εισαγγελικές αρχές, κ.λπ.) και το καθημερινό λόμπι για την ένταξή τους στο θεσμικό πλαίσιο

 Τον Μάρτιο του 2012 η Π.Φ.Π.Ο κατόπιν συνάντησής της με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου, πέτυχε την έκδοση της 2ης διευκρινιστικής εγκυκλίου προς όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας για την ορθή εφαρμογή του Ν.4039/2012. Επίσης, πολλές από τις προτάσεις της ενσωματώθηκαν στον παραπάνω νόμο μετά από τις δυναμικές και επίμονες παρεμβάσεις της τόσο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όσο και στη Βουλή κατά την ψηφοφορία του νόμου (π.χ. η κατάργηση της χρήσης ζώων σε παραστάσεις και θεάματα, η έννοια της παθητικής κακοποίησης ως ποινικό αδίκημα, η μη θανάτωση ζώων από λεϊσμάνια βάσει του Π.Δ. 400/83, ο περιορισμός της χρήσης της ευθανασίας μόνο στο στάδιο της μη αναστρέψιμης πλέον κατάστασης της υγείας των ζώων).

Το Νοέμβρη 2012 συμμετείχε στην κοινοβουλευτική συζήτηση που διεξήχθη στις Βρυξέλλες με θέμα «Επιβολή πληθυσμιακού έλεγχου των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα».

Οι εκστρατείες και οι ακτιβιστικές διαμαρτυρίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ορθή και δίκαιη μεταχείριση των ζώων ως συναισθανόμενα και νοήμονα πλάσματα

 Μερικές από τις εκστρατείες της αφορούν την απελευθέρωση των βαρελόσκυλων και της μόνιμης αλυσόδεσης των ζώων, τη βελτίωση των δημοτικών κυνοκομείων και την ορθή λειτουργία τους, την κατάργηση της πώλησης παντός είδους ζώου, την κατάργηση της χρήσης της γούνας, την κατάργηση του κυνηγιού, την καλύτερη μεταχείριση των παραγωγικών ζώων, την προώθηση της χορτοφαγίας και την κατάργηση των πειραμάτων σε ζώα.

 Ιδιαιτέρως, για την ορθή αντιμετώπιση των περιστατικών των βαρελόσκυλων, η Π.Φ.Π.Ο εκτός από την εκστρατεία με στόχο την ανάδειξη του φαινομένου πανελλαδικά, κατάφερε να συνενώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Κρήτης.

Η συνεργασία με επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, διανοούμενους και πολιτικούς

Ησυνεργασίαμεμεγάλεςφιλοζωϊκέςοργανώσειςτουεξωτερικού (Βritish Union for the Abolition of the Vivisection, Anti-Fur Coalition)

Η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Συμβιώνω με τα Ζώα» σε όλη τη χώρα με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

Η διοργάνωση σεμιναρίων στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας ανά την επικράτεια

Η διαρκής κυκλοφορία και προώθηση δελτίων τύπου σε όλα τα ΜΜΕ

Η διαρκής φροντίδα και περίθαλψη ζώων χρηζόντων βοήθειας

Οι κατασχέσεις ζώων που πωλούνται παρανόμως και οι απελευθερώσεις των

Η συνεργασία με τα κέντρα περίθαλψης άγριων ζώων

Οι καταγγελίες και μηνύσεις κατά ομάδων ή ατόμων που παραβιάζουν τη νομοθεσία για τα ζώα

Η διοργάνωση Ημερίδων

 

Τον Οκτώβριο του 2011 πραγματοποίησε την Ημερίδα με θέμα: «Α΄ Συνάντηση για την Ευρωπαϊκή Προοπτική της Φιλοζωικής Κουλτούρας στην Ελλάδα του Σήμερα» και τον Φεβρουάριο 2013 διοργάνωσε σε συνεργασία με την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και τον Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, κ. Εμμανουήλ-Ρούσσο Παπαδάκη την Ημερίδα με θέμα: «Τα Παρεμπίπτοντα Ζητήματα του Δικαιϊκού μας Συστήματος Απέναντι στις Κοινοτικές Οδηγίες, την Εφαρμογή τους και την Ευρύτερη Κοινωνική Αποδοχή». Η Ημερίδα αυτή είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου του Αρείου Πάγου με θέμα: «Αποσαφήνιση των ζητημάτων που έχουν εγερθεί από την εφαρμογή του ν.4039/2012».

 Στις Ημερίδες συμμετείχαν με ομιλίες τους νομικοί, συνταγματολόγοι και εισαγγελείς, καθηγητές φιλοσοφίας, κτηνιατρικής, εγκληματολογίας και ψυχιατρικής, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ και εκπρόσωποι των δήμων.

Τον Αύγουστο του 2013 η Π.Φ.Π.Ο συμμετείχε με ομιλία της για τα δικαιώματα των ζώων στο 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας που διεξείχθη στην Αθήνα, όπου και βράβευσε τον διακεκριμένο φιλόσοφο του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των ζώων GarrySteiner και εγκατέστησε ακαδημαική και μελετιτική σχέση με το διακεκριμένο Πανεπιστημιό του.

 Η ενεργή και ένθερμη υποστήριξη στις διάφορες περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, της άγριας ζωής και των βιότοπων (π.χ.fast track για τις Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενεργείας, εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, Αιολικό Σύστημα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) στις νήσους Χίος-Λέσβος-Λήμνος, κ.λπ).

 

*****

 Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων δημιουργήθηκε το 2008 από το φιλοζωικό σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» και έκτοτε δίνει καθημερινούς αγώνες για την αναγνώριση των δικαιωμάτων στη ζωή, την ευζωία και την ελευθερία όλων των ζώων χωρίς εξαίρεση. Σήμερα απαριθμεί πάνω από 118 νόμιμα σωματεία από όλη την Ελλάδα. Εξάλλου διαθέτει ομάδα Επιστημόνων – Καθηγητών από πάρα πολλά γνωστικά πεδία και από όλα σχεδόν τα Ελληνικά Α.Ε.Ι που υποστηρίζουν από το ειδικό του μετερίζι ο καθένας τους σκοπούς της Ομοσπονδίας και συντονίζονται από ειδικό Πανεπιστημιακό Συντονιστή.

info@pfpo.gr

 Π.Φ.Π.Ο.

Λύκτου 7, ΤΚ.71307

Ηράκλειο Κρήτης

Πηγή pfpo.gr