Όταν το να πηγαίνεις βόλτα το σκύλου σου γινεται επικίνδυνη αποστολή...

Άνθρωπος και ζώα

Όταν το να πηγαίνεις βόλτα το σκύλου σου γινεται επικίνδυνη αποστολή...

Τα πάρκα και οι πλατείες ανήκουν σε όλους μας...

Στους ανθρώπους, στα σκυλιά, στις γάτες, στα περιστέρια!

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ζούμε σε πολιτισμένη χώρα, αλλά ύστερα από τον προπηλακισμο που δέχτηκε μέλος μας γιατί τόλμησε να βγάλει βόλτα τον σκύλο του, μάλλον αυτό δεν ισχύει.

Ανυποψίαστος γύριζε σπίτι από τη βόλτα του με το σκυλάκι του ο Μ. όταν χωρίς αιτία, επειδή ο σκύλος του αποτολμησε να μύρισε το παρτέρι σε δημόσιο χώρο μπροστά από καφετέρια στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στη Λαμπρινή, δέχτηκε υβριστική επίθεση από θαμώνα της καφετέριας, με την υποστήριξη και άλλων θαμώνων, η οποία κατεληξε στην χειροδικία. Χειροδικία που επικροτούσαν περίπου 70 άτομα. Και όσο σημαντικός η ασήμαντος μπορεί να ήταν ο λόγος, το ότι αρέσκεται το 100% των παρευρισκομένων σε τέτοιες πρακτικές και τις επικροτεί, μας κάνει ζούγκλα και όχι πολιτισμένο κράτος.

Κανένας δεν βρέθηκε να τον υποστηρίξει, οι υπεύθυνοι της καφετέριας ήταν αμέτοχοι, και ο μόνος που μίλησε υπέρ του Μ. ήταν ένα πενταχρονο κοριτσάκι που δήλωσε ότι θέλει κι αυτό σκυλάκι όταν μεγαλώσει.

Ξανά και ξανά βλέπουμε δυστυχώς το ίδιο τροπάριο. Τα κατοικιδια γίνονται ο αποδιοπομπαίος τράγος για να ξεσπάσουν όλοι τα κόμπλεξ και τον εκνευρισμό τους. Για όλα φταίνε τα ζώα, αδέσποτα και δεσποζομενα, κανείς άλλος. Μικροπρέπεια, παραλογισμός και βία ενάντια στους αδύναμους και ανυπερσπιστους.

Και τι κάνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι που θελουμε να πιστευουμε ότι είμαστε φιλόζωοι, που θελουμε να λέμε τους εαυτούς μας πολιτισμένους; Σκύβουμε το κεφάλι όλο ενοχές που κάνουμε τα αυτονόητα, που πάμε το σκυλί μας βόλτα, που ταΐζουμε τα αδέσποτα, που έχουμε γάτα σπίτι μας μαζί με τα παιδιά μας.
Αφήνουμε την κακοποίηση να περνάει ατιμώρητη, συχνά μπροστά στα μάτια μας γιατί δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξεβολευτουμε για να υπερασπιστούμε κάποιον εκτός από την πάρτη μας.

Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα και πραγματικά μας προκαλεί αηδία...