Βήματα για την υιοθεσία ενός πρώην αδεσπότου

Φροντίδα

Βήματα για την υιοθεσία ενός πρώην αδεσπότου

Πριν προχωρήσετε στο βήμα υιοθεσίας ενός κατοικιδίου θα πρέπει να έχετε ενημερωθεί για το τι αυτό συνεπάγεται και τι αλλαγές θα φέρει στην ζωή σας. Ένα ζωάκι δεν είναι ένα αντικείμενο το οποίο θα εξυπηρετήσει κάποιες πρόσκαιρες ανάγκες και μετά μπορούμε να το πετάξουμε, να το επιστρέψουμε ή να το ανταλλάξουμε. Ένα κατοικίδιο είναι ένας νέος σύντροφος στη ζωή μας, ένας συγκάτοικος, ένα νέο μέλος στην οικογένεια μας. Και μάλιστα πρόκειται για ένα μέλος που εξαρτάται από εμάς και για το οποίο είμαστε υπεύθυνοι και ουσιαστικά αλλά και νομικά.

Μπορείτε να ενημεωθείτε για την φροντίδα του σκύλου και της γάτας στα επισυναπτόμενα φυλλάδια, αλλά και στο ενημερωτικό μας υλικό. Είμαστε διαθέσιμοι να απαντήσουμε οποιαδήποτε ερωτήματα έχετε για το θέμα αυτό.

Ακριβώς επειδή έχουμε δει τι σημαίνει για ένα ζωάκι να υιοθετείται μικρό και να επιστρέφεται πίσω μετά από ένα εξάμηνο ή ένα χρόνο, θα θέλαμε πλέον να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί και για το σκοπό αυτό οι υιοθεσίες που γίνονται από το σωματείο μας ακολουθούν συγκεκριμένες διαδικασίες.

Ο υποψήφιος ανάδοχος θα πρέπει να γνωρίσει ότι:

  1. Το ζωάκι που θα υιοθετήσει από εμάς θα είναι στειρωμένο ή θα στειρωθεί από εμάς όταν φτάσει στην κατάλληλη ηλικία
  2. Το ζωάκι θα φέρει microchip καταχωρημένο με τα στοιχεία του αναδόχου.
  3. Το σωματείο μας διατηρεί το δικαίωμα να επισκέπτεται το σπίτι του αναδόχου.
  4. Ο ανάδοχος αν δεν μπορεί πλέον να κρατήσει το ζωάκι οφείλει να μας ενημερώσει άμεσα και είτε να το επιστρέψει είτε να το φιλοξενήσει μέχρι να του βρούμε σπίτι.

Αν συμφωνείτε με αυτές τις προϋποθέσεις, επικοινωνήστε μαζί μας για να συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο μας στο adespotakia@gmail.com

 

Photos: