Ημερίδα για τα αδέσποτα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής

Νέα

Ημερίδα για τα αδέσποτα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής

Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 10:00 έως τις 15:00 η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία σε συνεργασίας με την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Αλληλεγγύη Νοτίων Προαστίων» διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Αδέσποτα – Φροντίδα – Αλληλεγγύη».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κεντρικού Τομέα (Λ. Μεσογείων 156) της Περιφέρειας Αττικής στον Χολαργό.

Απευθύνεται σε εκπροσώπους φιλοζωικών σωματείων, κτηνιάτρους, στους αρμόδιους δημόσιους φορείς και τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς που ασχολούνται ήδη ή θα ασχοληθούν με τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων στο δημόσιο χώρο.

Στην εκδήλωση αυτή θα συζητηθούν θέματα όπως η πρόσκληση που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία, η ευθύνη μας απέναντι στα ζώα που καταλήγουν στο δρόμο, η τρέχουσα σχετική επικαιρότητα, η συλλογική και ατομική δυνατότητα φροντίδας των αδέσποτων και θα παρουσιαστούν προτάσεις.

Θα τοποθετηθούν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους θεσμικοί παράγοντες του δημοσίου και των Ο.Τ.Α., εκπρόσωποι των κτηνιάτρων, των φιλοζωικών σωματείων και των κοινωνικών συνεταιρισμών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα παρουσιαστούν καινοτόμες λύσεις που συνδυάζουν την ανακύκλωση με ανταποδοτικό όφελος την σίτιση των αδέσποτων ζώων και την δημιουργία επιδοτούμενων θέσεων εργασίας για μακροχρόνια ανέργους.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.